Craiova: Dorin Mândrescu, medicul care foloseşte terapii alternative

Preşedintele Societăţii de Medicină Tradiţională din China i-a decernat titlul de profesor în acupunctură, terapie pe care o aplică de un sfert de secol.

Cu greu îl faci pe doctorul Dorin Mândrescu să vorbească despre el. Nu pentru că nu vrea, ci pentru că fiecare clipă o are programată pentru pacienţii săi, care vin cu tot felul de afecţiuni, de la cele dermatologice până la cele psihice. Acceptă însă cu bucurie invitaţia de a discuta despre terapia pe care o aplică, acupunctura. Acupunctura a trecut proba timpului „E o metodă perfectă de tratament. Ştiţi, e o vorbă: timpul nu iartă. Dacă acupunctura a rezistat vremii, înseamnă că este eficientă.

Chinezii au început s-o aplice după ce au găsit toată tehnica scrisă în urmă cu vreo 5.000 de ani şi o statuetă din bronz, pe care sunt trasate toate meridianele energetice şi punctele de acupunctură. Pe atunci, nici nu descoperiseră metalul. Pentru ace foloseau fibre din bambus. Statuia se găseşte şi astăzi la Muzeul Chinez al Acupuncturii“, explică medicul. Aproape toate terapiile neconvenţionale pornesc de la ideea că oricărui corp fizic îi este asociat unul energetic, iar bolile devin organice după ce acest câmp este perturbat. „Noi corectăm acest dereglaj prin acupunctură şi astfel stopăm agravarea bolii“, precizează Dorin Mândrescu.

Povesteşte că a descoperit acupunctura pe vremea studenţiei, mai mult din întâmplare. „Mă aflam în parc, cu un coleg neamţ. L-a apucat o migrenă şi am zis să-i fac un masaj. După câteva minute, mi-a spus: «Ai nişte mâini de aur. Ar trebui să faci acupunctură!» Nici nu ştiam despre ce vorbeşte. Deşi eram în comunism şi foarte greu puteai lua legătura cu străinii, mi-a trimis un aparat de electroacupunctură, care m-a ajutat să fac primii paşi în domeniu“, îşi aminteşte medicul craiovean. S-a vindecat singur În prezent, este vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Acupunctură din România, având o experienţă de peste 25 de ani în domeniul terapiilor neconvenţionale. A absolvit nenumărate cursuri, a organizat şi a participat la congrese în domeniu şi a mers în două rânduri la specializare în China, în 2007 şi 2009.

Spune că atunci a realizat la ce nivel se situează profesorii de acolo şi şi-a dat seama că mai are multe de învăţat. „Cu toată experienţa pe care o acumulasem, am constatat că trebuie să aprofundez. E de domeniul SF ce am putut să văd la marii profesori din China! Acei specialişti fac cu adevărat minuni: pun un ac sau două şi reuşesc să trateze boli grave“, povesteşte el. Mulţi dintre pacienţi revin la el şi acum, la ani buni după ce au scăpat de semipareze sau alte boli considerate incurabile de medicina clasică. Printr-o astfel de încercare a trecut chiar şi Dorin Mândrescu. „Am fost foarte bolnav. Am avut o tetrapareză şi mi-am făcut singur acupunctură. Iată că Dumnezeu a vrut să pun ace în continuare“, încheie medicul. Profil NĂSCUT. 2 august 1947, Craiova. STUDII. Facultatea de Medicină Craiova, cursuri de specializare în medicina tradiţională chineză. FAMILIE. Căsătorit, are doi copii.
sursa-adevarul.ro

Distribuie articolul